Abortus

Zoeken.nl - Zoek in alle zoekmachines
Cabla - Maak zelf ook een kabel over Abortus
Op zoek naar Abortus? - Zoek Abortus in alle zoekmachines
Start een campagne - jouw website over Abortus, direct in beeld
 
Home
  
  Nieuw bericht in forum: Ongewenst zwanger / Mijn besluit tot abortus in mijn ongeplande zwangeTopic bericht:

Lieve Mensen,

Ik wil graag mijn verhaal vertellen in de hoop dat ik mischien mensen een beetje kan helpen met een keus.

Rond de kerst in 2007 had ik het idee dat ik mischien zwanger was. Ik had pijn in me borsten en was er moe. Begin januari deed ik een test,en hij was positief. Ik was zwanger. Mijn eerste reactie was dat ik moest huilen. Ik heb gelijk de huisarts gebeld, en mijn vriend. Hij was geschrokken, maar hij ging toch mee naar de huisarts. Ik vertelde dat ik voor een dilemma stond. Ik droomde al vanaf mijn 16de van kinderen. Nu had ik de kans, alleen mijn vriend wou het nog niet. Omdat hij zijn kind alles wil kunnen geven wat het nodig heeft. Daarbij was de situatie nog lastiger omdat we nog geen eigen woning hadden, zijn hard opzoek, maar hetgaat niet zo vlug. We besloten het mijn oom te vertellen en zijn moeder. Mijn oom had al een vermoeden en zijn moeder reageerde overdreven in mijn ogen. Kreeg meteen te horen dat ik het weg moest laten halen, en dat we het financieel niet zouden redden, en dat me vriend me in de steek zou laten als ik het zou houden. En dat ze me niet kon steunen.

Als snel werd ik heen en weer geslingerd tussen mijn gevoelens , mijn verstand en wil. Dat ging de hele tijd door. Zelf vrienden van me zeiden, hou het we willen je helpen. Maar mijn vriend wou het niet. Nog niet.
Pas over een paar jaar.

De dokter had mij verteld dat ik minimaal 5 dagen bedenk tijd kreeg omdat dat in de wet staat. Ik had een afspraak gemaakt voor een week erna. Mijn huisarts gaf me nog een paar dagen bedenk tijd. Want IK was de gene die het besluit moest nemen. En iedereen moest me met rust laten.

Ik heb alles op een rijtje gezet. Wat voor mij belangrijk was en voor de baby. In mijn ogen was het een hygienise omgeving. En rook vrij. Mijn oom wou niet minder gaan roken, dus een rook vrije ruimte kon ik het al niet bieden. Het huis waar ik in woon is niet goed geisoleerd, en als het buiten koud is, is het binnen ook koud. Dus dat was ook al niet ideaal.
Ik had met de woning bouw gesproken, enik kom niet in aanmerking voor urgentie. Omdat ik binnen nu en eenjaar best een woning aangeboden kan krijgen. Maar daar wou ik niet op wachten.

Hoe moeilijk en hoe pijnlijk het ook was, heb ik besloten om het weg te laten halen. Omdat het in mijn situatie beter is.

Ik had het verteld aan mijn huisarts, en die zeidat ik het de juiste beslissing genomen had. Ik heb gelijk de kliniek gebeld en kon die vrijdag al terrecht.

Ik was heel erg nerveus en bang voor de ingreep. IK had al wat informatie opgezocht,en ik had besloten om het onder gehele narcose te laten doen.

Die vrijdag moest ik al vroeg in de kliniek zijn. Na een tijdje wachten werd ik opgeroepen voor een gesprek waarom ik het weg wou laten halen.
Ik deed mijn verhaal enze zei verder niets. Daarna kreeg ik een inwendig onderzoek en een echo, om te kijken of er echt wel iets zat, en het zat erecht. Ik hoopte dat hetniet zo was, maar jammer genoeg zat er echt iets. Ik was bijna 7 weken. Daarna gingen ze mijn bloedgroep bepalen. Na een tijdje werd ik opgeroepen en mocht ik mee naar boven. Ik had een vrouwelijke arts, die heel erg aardig was. En natuurlijk moest ik weer wachten tot dat ik naar de behandelkamer mocht.

Vlak voor de behandelijk moest ik nog plassen en me slipje uitdoen. Ik ging naar de behandel kamer en moest in een stoel zitten met beugels waar me benen in zaten. Ik kreeg stickers op mijn borst voor mijn hart ritme, en een infus voor de narcose. De arts washeel erg aardig en stelde me gerust. Het eerste wat ik weet is dat ik wakker werd en dat het weg was.

Van de behandeling zelf heb ik niets meegekregen. Gelukkig, dat had ik niet gered.

Na de behandling kreeg ik wat te eten en te drinken, want je moet nuchtet zijn voor de behandeling. Ik kreeg twee anitbiotica kuren om infectie te verkomen, en mocht drie weken geen seks hebben. Pas na het na onderzoek of alles goed.

Het is nu 3 weken geleden, en het is in mijn geval het beste. En daarom heb ik er vrede mee. De volgende keer hou ik het wat er ook gezegt wordt. Wat ik doe mij dit niet nog een keer aan.

Ze zeggen dat je spijt kan krijgen. Ik ben er achter dat ik soms spijt heb, maar ik weet ook dat het het beste is. En dat ik de volgende meer liefde kan geven.

Wat ik wil zeggen na mijn verhaal.

Wat mensen ook zeggen tegen je. Houd het / laat het weghalen. Luister niet. Zet alles op een rijtje wat belangrijk is voor jou en voor de kleine. Als je er alleen voor staat , zijn er altijd mensen die je willen helpen. Mocht je een vriend hebben die je wilt steunen neem het mee in je beslissing. Maar bedenk dat hij je in de steek kan laten. Het is ongeplant en dat is een moeilijke situatie. Ik zeg niet dat ie je in de steek laat. Maar het kan altijd,zelf na 40 jaar huwelijk.

Je moet de keus echt alleen maken. En laat je niet beinvloeden. Doe je dat wel en je krijgt spijt kan je het die mensen het gaan verwijten. Maak je zelf de keus, heb je er eerder vrede mee met je besluit en weetje dat het het beste is in jou situatie.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ik ben blij dat ik mijn verhaal verteld heb in de hoop dat mensen de juiste beslissing nemen.

Besef wel, dat een abortus ingrijpend is gezien wat de situatie ook is.
Het vraagt ook veel van je lichaam. En emotioneel ook. Ik heb gelukkig steun van mijn vriend en hoop dat mensen die in mijn situatie zitten het ook hebben. Zoniet kan je altijd naar de kliniek terug want hun kunnen je helpen met verwerken van dit alles. Als laatste wil ik kwijt. Doe het via de huisarts en via een goede kliniek. Ik zelf ben bij de bloemenhove kliniek geweest in Heemstede en die is goed en zorgvuldig.
En ga NIET naar een prutser. Dan kan je het goed verpesten. Bij een erkende kliniek niet dan is de kans mini minimaal.

Succes mocht je voor de keuse staan.


 Naam:
 E-mail:
 Bericht:
 Message:

 Smilies:
Om Startkabel.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies:Prima, deze melding niet meer weergeven
X